Všetko, čo ste chceli vedieť o tvrdených sklách

Rozdiel medzi flexibilným sklom a tvrdeným sklom je predovšetkým v odolnosti. Tvrdené sklo zachováva citlivosť dotyku a je odolnejšie voči poškriabaniu, flexibilné sklo ja zase odolnejšie voči nárazom a zachováva vlastnosti a funkčnosť vstavanej čítačky odtlačkov prstov.

O tom, že je mobilný telefón celkom zraniteľný, sa presvedčil už takmer každý. Aj pri najväčšej opatrnosti sa občas stane, že nám spadne alebo sa inak mechanicky poškodí. Najviac defektov vzniká pochopiteľne na skle. Tento problém je možné vyriešiť dvoma spôsobmi.

tvredene_skla

Buď si môžete zaobstarať ochrannú fóliu alebo investovať do tvrdeného skla

Je ale nutné vedieť, že ochranná fólia má oproti tvrdenému sklu svoje obmedzenia. Tvrdené sklo zabráni aj vrypom od ostrých predmetov, a preto je medzi majiteľmi drahších mobilov viac obľúbené. Vydržia aj nárazy a pády. Ďalšiu výhodu spoznáte aj v prípade, že sa vášmu mobilu žiadna nehoda nestane. Po aplikácii tvrdeného skla totiž zostáva obraz na displeji stále jasný a neskreslený. Navyše je zachovaná aj citlivosť dotykových telefónov.

Ako sa v ponuke tvrdených skiel zorientovať

Vyberať tvrdené sklo na mobil môžete podľa niekoľkých kritérií. Záleží na tom, čo od neho očakávate.

veľkosť - tu je to jasné, jednoduché a dané. Jednoducho si vyberiete podľa typu svojho telefónu.

tvrdosť – tento parameter spoznáte podľa označenia od výrobcu. Najtvrdšie sklo bude označené 9H. To dokáže odolať aj pôsobeniu ostrého noža. Pokiaľ nie je váš mobil vystavený takto nebezpečným situáciám, potom celkom postačí bežný štandard, ktorým je sklo H7.

hrúbka – ak má zostať dotykový telefón dostatočne citlivý, potom je ideálne rozmedzie 0,2 – 0,4 mm.

Ochranné tvrdené sklo nájdete aj pre moderné zakrivené telefóny. Jednou z častých otázok je, ako sa starať o tvrdené sklo?
Odpoveď je veľmi jednoduchá. Rovnako, ako o displej telefónu. Stačí použiť čistiacu handričku. Jeden rozdiel tu ale predsa len je. Niekedy sa môže stať, že sa pod ochranné sklo dostanú čiastočky prachu. Preventívne je teda dobré použiť samolepku na odstránenie prachu.

Flexibilné sklá si môžete nakúpiť tu.

Tvrdené sklá si môžete vybrať tu.