Rozdiely v materiáloch puzdier na mobil

Pokiaľ sa rozhodnete zaobstarať pre svoj telefón dostatočnú ochranu, potom je dobré si zistiť, do akého materiálu budete investovať a či bude dostačujúce.

Ochranné puzdro na mobilný telefón

V súčasnej dobe nie je problém si zakúpiť ochranný obal na mobilný telefón podľa vlastných priorít. Výrobcovia rozhodne ponukou nešetria a vcelku sa dá povedať, že aj cenovo sú ďaleko dostupnejšie, než tomu kedysi bývalo. Môžete si vyberať z bohatej ponuky pestrých farieb, motívov alebo vzorov. Dôležité je, aby vždy púzdro pasovalo na vybraný typ mobilného telefónu, a potom sa môžete zamerať aj na vzhľad alebo konkrétny materiál. Poďme sa spoločne pozrieť, aké sú rozdiely v materiáloch puzdier na mobil.

 Silikónové puzdro - je akúsi istotou odolnosti. Povrch je veľmi príjemný, hladký, ale na druhej strane sa vôbec nešmýka v ruke. Silikón ako taký je veľmi obľúbený pre svoju tenkosť, ľahkosť a rovnako je odolný aj voči vibráciám alebo dokonca nárazom. Je pravdou, že kryt je veľmi mäkký a tak je s ním veľmi jednoduchá manipulácia. Bez väčších problémov je možné kryt vymeniť podľa potreby alebo podľa toho, aký sa vám bude práve hodiť k outfitu.

 Kožené puzdro - veľmi elegantný obal, ktorý bude veľmi dobre chrániť mobilný telefón. Je vyrobený z vysoko kvalitnej mäkkej technickej kože, ktorá je dobre na okrajoch prešívaná. To robí puzdro ešte pevnejšie, než sa na prvý pohľad môže zdať. Opäť si možno vybrať puzdro v rôznych farbách a dokonca aj prevedení.

 Plastové puzdro – aj tu sa jedná o tenké puzdrá a vyberať sa dá opäť z bohatej ponuky farebnej škály, ale rovnako aj štýlov. Je ale pravdou, že vďaka tomu, že je obal príliš tvrdý, tak nevie tlmiť tak dobre nárazy. Telefón sa v púzdre neovláda zle, ale nasadzovanie, častú výmenu alebo vyberanie si určite rozmyslíte.

 

Ďalšia ochranná vrstva


Tentokrát sa treba zamyslieť aj nad ochranou displeja a aj tu sa môžete stretnúť s veľkou ponukou skiel alebo fólií. Rozdiely v materiáloch skiel na mobil sú opäť celkom rozličné, a pokiaľ sa práve neorientujete v ponuke, určite sa najskôr poraďte o vhodnej sile skla. Avšak ľutovať nikdy nebudete, pretože ochrana displeja je veľmi účinná.